zapisz się do naszego newslettera!

Bądź pierwszym, który otrzyma najświeższe informacje dotyczące naszych produktów. Nie przegapisz także atrakcyjnych promocji.

Nie rozsyłamy Spamu. Przeczytaj naszą politykę prywatności
Dziękujemy! Od tej chwili będziesz na bieżąco z nowościami Holives.
Ups! Nie udało się wysłać formularza. Spróbuj jeszcze raz
startO nasOfertaprzepisysklepKontakt
0

Twój koszyk

$0.00
  • :
Usuń
Razem
Płać w przeglądarce
przejdź do kasy
Koszyk jest pusty
Produkt nie jest dostępny w podanej ilości.
Powrót do przepisów

Oliwkowe Brownie

P

rzepyszne czekoladowe brownie, tym razem w nieoczywistym wykonaniu z najlepszymi greckimi oliwkami KALAMATA.

‍

Składniki

  • 150g dehydratyzowanych oliwek KALAMATA (bez pestek)
  • 300g masła
  • 3 tabliczki ciemnej czekolady po 100g
  • 4 jajka
  • 6 łyżek brązowego cukru
  • 1 szklanka mąki

Krok po kroku

Krok 1: Połóż ręcznik papierowy na talerzu. Umieść oliwki na wierzchu i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty. Następnie wymień ręcznik papierowy
i powtarzaj procedurę do momentu, aż oliwki stracą całą wilgoć i będą kruche. Można je również suszyć w suszarce do grzybów. Użyj moździerza i tłuczka aby je pokruszyć.

Krok 2: Rozgrzej piekarnik do 180°C w trybie grzania góra/dół. W międzyczasie roztop masło z czekoladą, często mieszając. Odłóż.

Krok 3: W misce połączyć żółtka z cukrem. Dodaj przygotowaną wcześniej czekoladę wymieszaną z masłem i mąkę. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4: Dodaj do ciasta odwodnione oliwki.

Krok 5: Nasmaruj foremkę masłem lub olejem i wlej mieszankę. Sprawdź, czy jest równa i piecz przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Nie możesz przekroczyć tego czasu, w przeciwnym razie brownie będzie dość suche.

Krok 6: Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Gotowe brownie możesz polać karmelem

Wybrane przepisy

Smażone oliwki Halkidiki

Nie wiem czy się zgodzisz ze zdaniem George’a Bernarda Shaw, ale na pewno zgodzisz się, że pomysł, aby smażyć oliwki brzmi ciekawie, nieprawdaż? Do tego przepisu polecamy większe odmiany oliwek. Łatwiej je panierować, a do tego, całe czy przekrojone, świetnie prezentują się na talerzu.

Więcej...

Pieczona papryka z oliwkami Kalamata

Czy pieczona papryka może dobrze smakować z oliwkami? Oczywiście. W dodatku nie potrzeba na to wiele czasu. Jeśli masz wszystkie potrzebne składniki, w kilka minut na Twoim talerzu może zagościć przepyszne danie.

Więcej...

Sałatka ziemniaczana z oliwkami

Puree ziemniaczane każdy lubi, ale czasami można pójść całkiem inną drogą. Sałatka na bazie ziemniaków, ale wzbogacona o doskonałe produkty śródziemnomorskie, może z powodzeniem zastąpić tradycyjny obiadowy wypełniacz. Warto spróbować.

Więcej...
O nas

Kochamy oliwki! Zielone, czarne
i w każdym innym kolorze.
A szczególnie te boskie, z Grecji. Chcemy przybliżyć ich znakomity smak Wam wszystkim. Jeśli nie wiecie co można z nich zrobić...
...pokażemy Wam!

przejdź do
Start
O nasOfertaPrzepisySklepSubskrypcjeKontaktNewsletter!
Kontakt
Jesteśmy z Krakowa !
office@holives.pl
Tel: +48 12 3451595
Wyślij wiadomość
INFO
RODO
Polityka prywatnościRegulaminDostawyReklamacje i zwroty
Copyright Holives 2019