Pieczona papryka z oliwkami Kalamata
zy pieczona papryka może dobrze smakować z oliwkami? Oczywiście. W dodatku nie potrzeba na to wiele czasu. Jeśli masz wszystkie potrzebne składniki, w kilka minut na Twoim talerzu może zagościć przepyszne danie.
Składniki
- 4 średniej wielkości Pieczone Papryki
- 1 łyżeczka oliwy Extra Virgin
- 1/2 szklanki oliwek Kalamata
- 2 łyżki małych kaparów, odsączone
- 1/2 łyżeczki posiekanego czosnku
- szczypta suszonego Oregano śródziemnomorskiego
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka octu balsamicznego
Krok po kroku
Potnij paprykę w paski i umieść je w płytkim naczyniu.
Podgrzej 1 łyżeczkę oliwy z oliwek na patelni na umiarkowanym ogniu i dodaj oliwki, kapary, czosnek, oregano, sól i pieprz (do smaku).
Smaż przez chwilę.
Dodaj ocet balsamiczny i paski wcześniej pociętej papryki. Wyłącz grzanie, przykryj i odstaw na 5 minut przed podaniem.
Smacznego!
Wybrane przepisy

Sałatka ziemniaczana z oliwkami
Puree ziemniaczane każdy lubi, ale czasami można pójść całkiem inną drogą. Sałatka na bazie ziemniaków, ale wzbogacona o doskonałe produkty śródziemnomorskie, może z powodzeniem zastąpić tradycyjny obiadowy wypełniacz. Warto spróbować.
Więcej...
Oliwkowe Brownie
Przepyszne czekoladowe brownie, tym razem w nieoczywistym wykonaniu z najlepszymi greckimi oliwkami KALAMATA.
Więcej...
Śródziemnomorski chleb z oliwkami
Każdy wie że oliwki świetnie smakują z dobrym pieczywem. A gdyby tak samemu zrobić chleb, który zaskoczy smakiem rodzinę i przyjaciół. Kluczem do sukcesu są jak zawsze najlepsze oliwki na świecie. Reszta zależy od Ciebie.
Więcej...